Door in gesprek de juiste vragen te stellen en mijn visie te delen op wat ik zie en hoor, help ik organisaties en individuen uitzoomen, breng ik ze dichterbij de kern van hun vraagstuk, identiteit of doelstellingen en ontstaat er helderheid en bewustzijn. Vanuit daar kunnen ze wijzer en wakker hun tijd, geld en aandacht investeren in de volgende stap. In de zaak, in het leven. 

 

Laat me je wat meer vertellen over mijzelf en mijn aanpak.

Roots
Ik groeide op in een creatief nest in West Brabant waar de liefde voor gesprekken voeren me jong werd bijgebracht. Mijn ouders stimuleerden me om zelf mijn antwoorden te zoeken, geïnteresseerd te zijn in waarom mensen doen zoals ze doen en om bij te dragen aan de wereld waar ik kan. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik mateloos geïnteresseerd in de zin van het leven en ieders persoonlijke (en onze gezamenlijke collectieve) reis op deze aardbol en dit Universum. Ik lees, bestudeer en beoefen alles wat me nieuw bewustzijn en begrip kan brengen en deel daaruit wanneer van toepassing.

Tijdens mijn studie Fine Arts aan kunstacademie AKV St. Joost wist ik dat ik de vaardigheden die ik daar ontwikkelde, op een abstractere manier wilde inzetten in het bedrijfsleven. Sinds mijn afstuderen in 2009 houd ik me bezig met het implementeren van de manier van kijken, voelen en denken van designers en kunstenaars in andersoortige bedrijfstakken. Ik leidde en participeerde in denktanks en brainstorms, gaf creativiteitstrainingen, initieerde verschillende community art projecten, runde een pop-up winkel voor jong creatief talent en ontwikkelde reclamecampagnes voor profit en non-profit organisaties. Inmiddels is daar een werkvorm als strateeg uit ontstaan en staat onderzoek en gesprek centraal.

Naast al het denkwerk als strateeg, teken ik graag en werkte ik zelfs twee jaar als freelance illustrator. Nog regelmatig verwerk ik mijn eigen tekeningen in onderzoeksresultaten of presentaties om het verhaal in één keer te visualiseren. Daarnaast ben ik een aantal maal per jaar als docent verbonden aan kunstacademie AKV St. Joost (Breda en Den Bosch) en leer ik studenten de vraag te bevragen en hun eigen boodschap als kunstenaar te ontdekken en visualiseren. Het is een feest om studenten te helpen het beste uit zichzelf te halen en me tegelijkertijd te laten inspireren door hun manier van kijken en denken. ​​

 

Waarde 
Wanneer je lang en fanatiek op een onderwerp focust, vergaar je er weliswaar een hoop kennis over, maar sluipen blinde vlekken en onbewuste aannames er ook gemakkelijk in. Tijdsdruk, stress en financiële of sociaal psychologische belangen zijn ook redenen waarom je zelf niet altijd meer kunt uitzoomen. En dat kun je jezelf niet kwalijk nemen, maar je kunt er wel iets aan doen door een externe strateeg mee te laten kijken en samen op zoek te gaan. 

Gesprekken met mij werken als een kam die je gedachten helpt ontklitten, als een spiegel die je helder naar je situatie en gedrag laat kijken en als een enthousiast vuursteentje voor al wat vanbinnen wacht op ontsteking. Hét antwoord op jouw vraag heb ik niet, evenmin als dé waarheid, maar veel interessanter is dat ik je kan je helpen om je zoekvraag scherper te maken en daarmee het creëren van een oplossing te versnellen en vereenvoudigen. Mijn waarde ligt in mijn vrije creatieve geest, onorthodoxe werkvormen, bevlogenheid en oprechte persoonlijke interesse in combinatie met resultaatgericht denken, een rijk netwerk aan uitvoerende professionals en inzicht in bedrijfsmatige processen en jargon.

​​

Aanpak

Samenwerken start met eerste gesprek waarin we je vraagstuk zo helder mogelijk proberen te formuleren. Wie ben je? Waar sta je? Waar wil je heen? En wat heb je nodig om daar te komen? Vanuit daar bepalen we samen wat mijn aandeel kan zijn in je zoektocht. Soms is dat ene gesprek al voldoende om je op weg te helpen. Soms gaan we juist een serie gesprekken aan. En soms zal ik onderzoek gaan doen in je organisatie of bij jouw klanten om de onderste steen boven te halen. Vaak kan ik je in een vervolgstadium ook linken aan hele knappe mensen uit mijn netwerk, die je op praktisch niveau helpen met het uitwerken van je oplossing of volgende stap.

 

 

Klanten

Belangrijk om te beseffen is dat mijn klanten boven alles allereerst Mens zijn. Echte mensen van vlees en bloed, hoofd, hart en ziel. Individuen die zich bewegen in samenhang van een grotere context; hun bedrijf, leefomgeving, de wereld. Ze hebben hun eigen achtergrond, drijfveren, talenten, patronen, beperkingen, dromen, etc. Al zijn er gelijkenissen, nooit is er één hetzelfde.

 

Dat gezegd hebbende, nu het praktische verhaal: Mijn klanten bevinden zich in de meest uiteenlopende sectoren en sluiten bij me aan vanuit hun organisatie of op persoonlijke titel. Zakelijke klanten komen bijvoorbeeld uit de communicatie- en marketingwereld, het onderwijs, de culturele sector, de overheid, non-profitsector en het MKB. Ik werk direct voor zakelijke klanten, via partners voor zakelijke klanten, maar ook één-op-één met particuliere opdrachtgevers.

 

Samenwerken doe ik het liefst met mensen die bereid zijn om actief de vraag te bevragen en de beoogde oplossing en hun positie in het geheel durven te heroverwegen. Mensen die oprecht verschil willen maken voor de lange termijn. Mensen die het nut zien van een filosofisch gedachte-experiment, maar ook houden van concrete toepassing, resultaten en doelen. Mensen met oog en hart voor mensen, met besef van hun eigen aandeel in het grotere geheel en verantwoordelijkheidsgevoel voor positieve voorwaartse beweging. Eerlijk, open, bevlogen en zoekend. Oh en humor. Graag veel humor!

 

 

Afspraak maken?

Lijkt het je fijn om eens samen om tafel te gaan? Boek via mail een gesprek op een moment naar keuze of sluit aan bij één van de Take Away Helderheid-dagen ergens in Nederland.  Mocht je meer informatie willen over de mogelijkheden, dan mag je me altijd bellen en licht ik het je graag toe. Ben je benieuwd wat zich in tussentijd in mijn praktijk en leven afspeelt, volg me dan via Instagram of LinkedIn.